AlLLaH iTu SetiA aDA...daN aNa...inSyALLah SediA berSAma..

JIWAKU SEORANG MUJAHID...TIDAK KENAL HENTI...

Friday, February 4, 2011

PeSAn AbE...

Pesan abe…

Adik-adik tak kenal abe…takper..

Tapi jangan tak kenal rasul dan Tuhan

Adik-adik tak rindukan abe…pun takper..

Tapi selalulah rindu-rindukan nabi Muhammad SAW..

Adik-adik langsung tak ingat kat abe…juga takper…

Tapi jangan sesekali lupakan Tuhan…



Pesan Abe…

Adik-adik abe nih dah nak exam

Pmr dan spm

Dah berapa percent adik-adik get ready?

Atau tunggu last minute baru nak mula study?

Dik…

Ingat harapan ummie dan daddy

Buatlah mereka rasa happy…

Firman Allah dalam surah Al-isra,

Dan rendahkanlah suaramu terhadap kedua ibubapa

Dengan penuh kasih sayang

Dan ucapkanlah…

“wahai Tuhanku!sayangilah kedua ibu bapa ku sebagaimana mereka berdua telah mendidik aku pada waktu kecil”

Abe yakin…semua sayangkan mak ayah kan??

Jadi…tunjukkanlah usaha

Agar mereka tidak berasa hampa

Sekurangnya dik…kita telah berusaha…



Pesan abe…

Sembahyang 5 waktu kena buat

Jangan rongak..

Haa…cukup ke tak??

Ingat dik…

Nanti di akhirat

Solat perkara utama di hisab

Jangan biarkan setan bertepuk sorak

Tengok kita sama-sama mereka dihumban ke neraka

Apinya panas menjulang dik…

Dalam satu hadis bukhari dan muslim nabi saw bersabda..

api neraka itu panasnya 69x ganda api dunia…



pesan abe…

jangan bercouple…

apa hukumnya???

Cukuplah dulu kasih sayang dari kawan-kawan

Buat masa nih adik-adik belum bersedia lagi

Ke dah ada yang nak kahwin??

Hehehehe….

Allah dah ingatkan dalam surah Al-isra..

“jangan kamu mendekati zina,zina itu satu perbuatan keji”

Ingat dik…

Cinta monyet ke cinta cimpanzi…

Itu menghampirkan diri kepada zina..

Jangan yee…



Pesan abe…

Jangan lupa baca quran

Dah baca tak hari ini?

Atau bz mengadap FB..novel…majalah…tv???

Ambik masa adik 5 minit

Baca 3 qul pun dah jadi

Adik-adik tahu…

3 hari adik-adik tak baca quran

Hidayah Allah susah nak datang…

Tak mahir lagi baca??

Rujuklah kepada yang pandai

Abe pun boleh tolong ajar…

Ingat dik..

Orang yang baca quran merangkak-rangkak dan perlahan-lahan

Mendapat 2 pahala di sisi tuhan

1 pahala kerana membaca

1 pahala kerana berusaha!!!!



Pesan abe…

Adik-adik tak mahu dengar pesan abe…takper..

Tapi jangan pernah ingkar perintah rasul dan Tuhan…

Salam sayang dari Abe…

Kita kan kawan…

No comments:

Post a Comment