AlLLaH iTu SetiA aDA...daN aNa...inSyALLah SediA berSAma..

JIWAKU SEORANG MUJAHID...TIDAK KENAL HENTI...

Saturday, July 16, 2011

PerPisAHan paDA PerTemUaN...

Assalamualaikum wrt…

Petang tuh…abe plan bermalam rumah azizul…malam nanti katanya azizul dan beberapa org lg nak belajar math dengn abe…dan esok nak buat BBQ untuk abe…

Abe peluk Tajol kemas2..abe tak mahu lepas…dah 3 malam bermalam kat rumah tajol…tajol dah macam adik abe dah…abe sedih sangat…abe peluk pulak Roy…sepanjang kat sini kami makan sama2..tengok tv sama2…semayang sama2..semua tuh buat abe sedih…dan kesedhan itu terus mengiringi abe sehingga hilang dari pandangan Tajol..

Kesian Mad…meredah malam semata2 nak hantar abe ke rumah Azizul..tapi sepanjang perjalanan kita…bez kan mad…macam2 cerita kita kongsi bersama..jalan yg sama yg pernah abe lalui dengan Man semalam semasa dia bawa abe jalan2…tetibe teringat kat Man..maaf kana be ye Man…tak dapat bermalam kat rumah Man malam nih…

Sampai kat rumah Azizul,abe tengok ada banyak kereta,ramai orang…saudara mara Azizul rupanya…abe x mahu bermalam rumah Azizul..malu la pulak ramai2 orang nih…abe x marahkan Azizul x bagitahu abe awal-awal pasal nih…abe x kisah dah jadi macam orang pelarian…kena berpatah balik ke umah Tajol…abe Cuma kesiankan Mad…kena hantar abe semula…mekasih mad sanggup berkorban utk abe..petang td dah lah belanja abe kat Bandar temerloh…segan tau adik plak kena belanja abang…

Dari jauh abe Nampak Tajol…tentu dia pelik tengok abe kembali…aduii…feeling sedih2 peluk dia tadi pon belom hiang lg…hehehe


“abe x dapat lupakan tajol lah…hahaha”

Gurau abe menceriakan suasana..

Tp esok…esok Tajol akan bertolak ke kem kecmerlangan anjuran sekolah..kita akn berpisah jugak esok joe…jadik malam nih abe nak habiskan masa bersama Tajol aje yer..
Esoknya tajol bagitahu tak jadik nak pergi ke kem..alahai…perpisahan kedua yg tak menjadik kan..hehehe..erm..takpe lah kalau gitu…bagus jugak…jadi ada la lebih masa nak bersama Tajol nanti..

petang nya abe dan adik2 abe yg lain buat BBQ kat umah shaheera..mekasih sangat2…abe enjoy dan hepi…lagi2 layanan shahera yg baik sangat tuh…malamnya abe ajar shahera,aznil dan ma…seronok dapat ajar adik2 abe matematik…tp sebelom tuh abe kol Tajol…Joe jangan tidur lg yer sebelum abe balik…abe nak borak2 dgn Tajol utk malam terakhir…esok kan abe dah nak bertolak balik kampong…

Lewat abe balik..pukol 1 lebih jugak…mad dan Aznil yg antarkan..abe salam buat kali terakhir dgn mereka…Tajol dah terlelap tp joe bangun bila sedar abe dah balik umah…lama jugak kita sembang malam tuh..
Pagi esoknya…mak,tajol dan abe bertolak ke Bandar…bas abe jam 9 pagi…kat sana Amer dan menanti…abe diam aje…entah macam mana nanti di saat terakhir…mampu kea be nak lepaskan Tajol..kali ini perpisahan yg pasti…herm..

Masa bas dah sampai…abe peluk tajol lama2…abe hampir2 nak nangis…tp x keluar airmata..tp yg nyata abe sedih sangat2 Joe…abe peluk pulak Amer dan…

Eh…eh…bas dah gerak..abe tertinggal bas…kita bertiga mengejar bas…hehehhe…malu abe masa tuh…tp Alhamdulillah…bas berhenti jugak..abe peluk sekali lg Tajol dan amer…sebelom naik bas…abe pegang tangan Tajol dngn lama dan mesra…abe sedih nak tinggalkan Joe…dalam bas abe pakai kacamata RAYBAN hadiah dr tajol..kemudian abe kol Joe kejap…betol…abe sedih…tp inilah kehidupan Joe…tiap pertemuan ada perpisahan..

Terima kasih kpd semua adik2 abe kat temerloh yg memberi abe banyak kenangan indah sepanjang di sana…semoga berjumpa lagi…